Ini 5 SEBAB untuk kita kisah dengan PRODUK NATURAL DAN ORGANIK.

  1. Produk natural dan organik kurang atau sepenuhnya tiada bahan toksik yang membahayakan diri kita terutama kepada bayi dan kanak – kanak.
  2. Semestinya bau dan pewarna produk natural dan organik bukan tiruan. Sebaliknya bau dan warnanya datang daripada bahan semula jadi yang digunakan seperti tumbuh – tumbuhan. Memang mewangikan.
  3. Apabila kita menggunakan produk pembersih atau sapuan, sudah tentu kulit akan menyerapnya sehingga memasuki saluran darah sehingga ke organ dalaman. Jadi, adakah kita akan membahayakan kulit dan organ dalaman dengan produk yang mempunyai bahan kimia berbahaya dan toksik? Semestinya kita inginkan produk yang bersih dan selamat iaitu natural dan organik.
  4. Bahan natural semestinya lebih selamat untuk kulit yang bermasalah seperti alergik dan iritasi kerana kandungannya tidak mengandungi preservatives atau pewarna tiruan yang memberi kesan kepada kulit sensitif, hormon dan punca kepada kanser
  5. Kini, ramai yang sudah menyedari BAHAYA PARABEN. Paraben adalah preservative tiruan yang banyak terdapat dalam kosmetik, pencuci badan dan rambut. Semestinya bahan organik adalah FREE PARA

Nampak kan mengapa PERLU untuk kita ambil tahu dengan produk yang kita gunakan. Produk Natural dan Organik kini semakin banyak dikeluarkan sebagai alternatif kepada kehidupan yang lebih sihat dan selamat.

Jadi mengapa tidak kita bertukar kepadanya sekarang?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
Your Cart