keibuan

Patch batuk bayi tasneem cf patch solusi cepat legakan batuk bayi

cf patch batuk bayi

Tasneem dah keluarkan solusi cepat legakan batuk baby kanak – kanak dan dewasa iaitu Cf Patch batuk bayi atau Cf Patchure Tasneem.

Alahai bila anak dah mula batuk koh koh koh susahnya hati kita sebagai seorang ibu. Terutama kalau yang batuk tak sihat tu baby kita bawah setahun. Baby bawah setahun atau bawah 2 tahun doktor kurang sarankan beri ubat makan. Jadi sebagai ibu kita nak cari solusi untuk redakan batuk anak.

Kesan emosi bayi batuk

Bukan apa apabila bayi kita batuk mulalah kita akan nampak bayi kita mula meragam. Bayi asyik merengek kerana tidak selesa. Tidur bayi pun akan terganggu kerana tersedak atau tekak gatal dan mula batuk – batuk semasa sedang tidur. Akibatnya bayi tidak mendapat tidur lena dan berkualiti. Apabila tidur pun tak berkualiti ini menyebabkan tempoh untuk sembuh menjadi semakin lambat kerana bayi tidak mendapat rehat yang mencukupi.

Punca batuk bayi

Ada banyak sebab kenapa bayi batuk. Seperti individu dewasa, bayi dan kanak-kanak boleh menghidap pelbagai jenis batuk.

  • Batuk basah (batuk dada/ chesty cough) – penumpukan lendir pada bahagian tekak atau dada dan boleh menjadi punca baby batuk berkahak
  • Batuk kering – Terjadi kerana tekak berasa gatal, umumnya ia tidak akan menyebabkan penghasilan kahak
  • Batuk juga boleh digambarkan sebagai akut atau kronik.

Batuk yang dialami selama tidak lebih 3 minggu dikategorikan sebagai akut dan biasanya disebabkan oleh virus atau jangkitan.

Manakala jika batuk yang dialami anak berlanjutan lebih daripada 8 minggu, doktor akan menganggapnya sebagai batuk kronik atau berpanjangan.

Batuk jenis ini biasanya berpunca daripada keadaan kesihatan tertentu atau masalah kesihatan sedia ada seperti asma, si kecil mempunyai refluks atau alahan.

Rawat dengan solusi semulajadi yang cepat dan selamat untuk bayi

Sebagai ibu mestilah mencari cara yang boleh sembuhkan batuk bayi dengan cepat tapi selamat. Bukan apa hati ibu pun tak tenang tengok bayi kita yang masih kecil tu tak sihat. Pengalaman saya sebagai ibu kepada 5 orang anak saya lebih suka untuk mencari cara semulajadi untuk membantu masalah batuk bayi saya. Bagi saya cara yang menggunakan bahan semulajadi lebih selamat dan tidak berbahaya kepada bayi kita yang masih kecil.

Dulu saya pernah gunakan bawang putih yang direbus dengan air sampai mendidih dan wapnya saya beri kepada bayi untuk hidu sambil saya buat teknik percussion untuk longgarkan kahak di dada. Namun cara ini agak kurang selesa untuk bayi dan kurang selamat kerana melibatkan wap panas risau terkena kulit bayi.

Ada masa saya gunakan kunyit yang disapu minyak seperti Virgin Coconut Oil (VCO) elok untuk bayi saya tetapi dia lebih kepada membantu legakan selsema namun habis baju anak dan kawasan sekitar dia baring akibat warna kunyit yang kuat.

kunyit bagus untuk merawat keradangan tapi warnanya terlalu kuat dan
beri kesan kotoran pada pakaian dan persekitaran

Pengalaman saya: Cf Patchure Tasneem Solusi terbaik legakan batuk bayi

Apabila Tasneem Naturel keluarkan patch batuk bayi iaitu Cf Patchure saya mula mencubanya. Masa ini bayi saya yang berumur 8 bulan kurang sihat dan batuk. Ada masa boleh dengar wheezing atau bunyi kahak. Namun tidaklah sampai nafas laju cuma sewaktu tidur dia tiba – tiba terbatuk dan seperti tersedak. Itu yang menyebabkan dia terjaga dan menangis sedangkan baru sebentar tidur.

Jadi, saya try tampal satu keping Cf patch batuk bayi di bahagian belakang badan bayi saya . Amazingly bayi saya yang kerap terjaga kerana batuk sebelum ini, tidur lebih lena sekarang dan jarang terdengar dia batuk – batuk tersedak selepas itu. Saya gunakan 5 ke 7 jam patch batuk bayi ini secara optimum. Jika hendak mandikan bayi saya akan membuka tampalan pacth batuk bayi ini dan selepas mandi tampal yang baru.

Alhamdulilah selepas 2 ke 3 hari penggunaan Cf patch batuk bayi saya semakin pulih daripada batuk dan mendapat tidur yang lebih lena. Sebagai ibu saya berasa amat puas hati kerana saya sendiri tida perlu berjaga malam disebabkan tidur bayi saya yang terganggu dan sukar untuk tidur.

Anak saya ada ekzema alhamdulilah pass pakai cf patch tasneem. waktu ni umurnya setahun batuk sehingga terganggu tidur

Apakah itu Cf Patchure?

CF Patchure atau Cf Patch batuk ini dalam bentuk tampalan seperti koyok yang berfungsi:

  • Membantu mencegah dan mengurangkan batuk
  • Membantu untuk mengurangkan hidung berair (hingus)
  • Memudahkan pernafasan dan melancarkan hidung tersumbat
  • Menurunkan suhu panas dan melembabkan tekak

Terdapat 6 helai tampalan dalam setiap kotak. CF patchure tasneem ni mengandungi 7 jenis herba yang fokus untuk membantu masalah selsema, hingus, kahak, batuk dan suhu panas akibat demam terutama kepada bayi sehingga dewasa boleh menggunakannya. Adakala produk di pasaran mempunyai banyak fungsi namun Cf patch Tasneem ini fokus dengan ramuan semulajadi yang betul – betul membantu untuk masalah mengurangkan batuk, selsema dan suhu panas bayi, kanak – kanak dan dewasa.

cf patch batuk bayi
cf patch batuk bayi
Bahan – bahan yang digunakan daripada herba semulajadi terpilih fokus untuk membantu masalah hingus, kahak, selsema dan batuk bayi kanak – kanak dan dewasa

Cara penggunaannya begitu mudah.

cf patch batuk bayi

CF Patchure ini sesuai digunakan kepada bayi seawal 3 bulan ke atas. Patch ini sesuai untuk kulit yang sensitif namun disarankan untuk patch test dulu selama 30 minit pada kulit anak dan lihat ada kesan sampingan pada kulit bayi seperti kemerah merahan. Jika tidak teruskan penggunaan.

cf patch batuk bayi
Saranan penggunaan patch mengikut kategori umur
Produk ini telah mendapat pengesahan FDA

Testimoni pengguna lain

Sejak dilancarkan ramai ibu yang mula mencari produk ini terutama pengguna setia produk Tasneem Naturel. Ramai ibu yang memberikan respon yang berkesan terhadap batuk dan selsema anak terutama terhadap tidur bayi mereka yang tidak lagi terganggu. Antara feedback lain yang diberikan oleh pengguna yang telah menggunakan CF patch Tasneem ini :

tasneem cf patch batuk bayi

Alhamdulilah berhasil untuk anak saya. Tidur lebih lena walaupun hidung tersumbat

S*****e
cf patch batuk bayi
Kebanyakan pengguna menggunakan untuk bayi mereka bawah setahun
cf patch tasneem batuk bayi
cf patch batuk bayi
cf pacth tasneem batuk bayi

Ikhtiar bayi dengan cara cepat legakan batuk

Mencari ikhtiar untuk penyembuhan anak kita semestinya tanggungjawab kita sebagai ibu ayah. Dan semestinya kita nak mencari solusi yang selamat dan cepat legakan masalah batuk bayi kita. Oleh itu, kenapa tidak kita cuba ikhtiar dengan cf patchure tasneem ni yang alhamdulilah telah membantu saya dan ramai ibu bapa yang lain yang mempunyai bayi selsema dan batuk sehingga menganggu tidur dan emosi anak .

RECOMMENDED CF Patch Tasneem ni yang mengandungi 6 peket pelekat dalam satu kotak. Untuk dapatkan boleh tekan di link shopee ini dengan penghantaran yang cepat dan terdapat juga servis COD.

Jangan tak tahu Neelofa pun gunakan cf patch untuk Bilal anaknya

Dapatkan segera di kedai shopee https://shp.ee/t2zznue

You may also like...

1 Comment

  1. bagus info ni.. untuk ibu² muda wajib tau .. untuk ibu² yang dah veteren kena juga ambil tau utk bakal² cuxu mungkin.. eeee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
Your Cart