paraben

Eiii takutnya baca. Tapi tahukah anda Paraben yang terkandung dalam mandian dan losyen anak kita mungkin mengandungi paraben yang boleh menyebabkan kanser jika berterusan menggunakan produk yang mengandungi bahan ini.
.
Paraben ialah sejenis bahan pengawet yang banyak digunakan dalam pembuatan bahan kosmetik kerana ia jauh lebih mudah dan lebih murah.
.
Paraben ini dapat meningkatkan kadar estrogen dalam darah. Penghasilan estrogen yang tidak normal boleh membawa kepada penyakit kanser payudara. Malah, paraben juga boleh menganggu kesuburan lelaki, risiko sakit tiroid, anak kecil akil baligh lebih cepat dan menyebabkan reaksi ruam dan alergi. Hah bahaya tak untuk bayi lelaki kita?
.
Sebagai bakal ibu yang ingin mencari barangan mandi atau losyen yang sesuai dan pastikan juga selamat untuk bayi anda, sila semak dahulu kandungan yang terdapat dalam produk – produk penjagaan tersebut.
.
Jangan kerana ingin murah sahaja kita terus mencapainya tanpa memikirkan akibat seterusnya kepada anak kita malah kepada kita diri sendiri jika menggunakannya bersama-sama.
.
Kepada rakan – rakan yang berniat untuk membelikan hadiah kepada sahabat yang baru bersalin, apa kata kita carikan barangan bayi yang bebas paraben sebagai hadiah yang bermakna untuk sahabat kita.
.
.


SET SPA BABY oleh Tasneem Natural yang mengandungi mandian, minyak urutan dan losyen adalah bebas paraben dan disahkan selamat oleh KKM membantu bayi selepas lahir mengelakkan daripada kembung perut, meragam dan susah tidur lena. Set ini sangat disarankan kepada bakal ibu dan ibu berpantang untuk memilikinya.
.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
Your Cart